SZEMÉLYI EDZÉS

Miért válaszd a személyi edzést?

Ha fiatal, kezdő vagy bizonytalan vagy, ha nem tudod mit hogyan kell csinálni, ha nem úgy fejlődsz ahogy szeretnél, akkor a lehető legjobb döntés, ha a személyi edzést választod! Az általunk tervezett és irányított edzés során  a gyakorlatokat pontosabban, hatékonyabban végezheted, úgy, hogy közben a sérülések kockázata minimalizálva van. A kitűzött célokat pedig kevesebb idő és energia ráfordítással érheted el! Így a harmonikus életmódváltás nem is lehetne egyszerűbb!

Hogyan történik mindez?

01

KONZULTÁCÓ

A legtöbben tervek és célok nélkül, homályos elképzelésekkel, vagy éppen irreális elvárásokkal érkeznek egy terembe. Kóborolnak az eszközök között, ücsörögnek, nézelődnek, telefont nyomkodnak, végeznek néhány gyakorlatot, majd csodálkoznak, hogy teljesen eredménytelen a munkájuk. De ha egy konkrét cél lebeg a szemünk előtt, úgy sokkal nagyobb esélyünk van azokat elérni. Ebben első lépés a személyi edzővel való konzultáció. Megbeszéljük a hőn áhított céljaidat, így elérhető, reális, az életviteleddel jól egyező pontokat tudunk kitűzni. Ezután felmérjük az általános állapotod és ezeknek megfelelően, a következő lépésben egy teljesen személyre szabott edzéstervet dolgozunk ki számodra.

02

MEGFELELŐ EDZÉSTERV

Minden hivatalos képesítést szerzett edzőnek tudnia kell, hogy milyen lényeges szempontok alapján kell összeállítani egy-egy személyre szabott edzéstervet. A különféle gyakorlatok a célnak és az aktuális állapotnak megfelelő összeválogatása a fejlődésünk és teljesítményjavulásunk szempontjából rendkívül lényeges szerepet játszik. Egy precízen összeállított edzésterv nélkül az eredmények csak nagyon lassan lennének szemmel láthatóak, vagy egyáltalán nem is látszódna fizikumunkon a belefektetett energia, sőt a sérülés veszélye fokozottan jelen van! Az edzésrutin hosszútávú megtervezése jóval több, mint egy bárki számára elérhető edzésterv letöltése. Ehhez szakértelemre, tapasztalatra, és az adottságaink és képességeink helyes megítélésére van szükség, aminek megfelelően adaptáljuk az edzésterhelés mértékét, csökkentve a túlterhelés és megerőltetés veszélyeit.

03

TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK

Egy végzett táplálkozási szakértő és edző átlátja a különböző makro, mikor és fito-tápanyagokat, valamint azt is, hogy ezek közül mire van szükséged céljaid eléréséhez, így még hasznosabb tanácsokkal is el tudunk látni. Segítünk a megfelelő ételek kiválasztásában, abban, hogy melyik tápanyagból milyen mennyiségekre van szükséged napi szinten. Továbbá segítünk valamint a különböző étkezések helyes időzítésében is, ami különösen fontos szerepet játszik céljaid elérésében.

04

EDZÉS GYAKORLAT

Az edzés során megmutatjuk és megtanítjuk a feladatok szabályos végrehajtási módját, így folyamatos kontroll alatt végzezheted az edzésed. A legfontosabb feladatunk a saját tudásunk átadása, a gyakorlatok helyes kivitelezésének és azok hatásainak megtanítása. Ez leginkább a komplex és összetett mozdulatokból álló gyakorlatoknál a leghasznosabb, de az egyszerűbb technikáknál is kötelezően fontos szerepet tölt be. Ha kezdő vagy fiatal vagy, úgy szintén lényeges a megfelelő útmutatás, mivel a gyakorlatok technikailag helyes végrehajtásával elkerülhetővé válnak a sérülések, és az eredmények is látványosabbak lesznek.

05

MOTIVÁCIÓ

Mindenkinél előfordulnak olyan napok, amikor gondok vannak a motivációval, mert épp nem vagyunk jó formában, a motivációt hosszú hónapokig, vagy évekig fenntartani pedig egyenesen lehetetlen küldetésnek tűnik. Egy jó személyi edző ebben is a segítségedre lehet, hiszen ha igazán jók a szakmájukban, akkor egy kicsit pszichológusként is funkcionálnak, akik ösztönösen ráéreznek a mentális és érzelmi szükségleteidre. Nagyon fontos tehát, hogy olyan edzőt válassz, aki ért az emberekhez, aki jó vezető, és képes téged motiválni a nehéz időszakokban is.

06

TUDÁS

Az átlag ember nagyon keveset tud a saját testéről. Lehet kezdő vagy haladó, sokan nem teljes körű ismerettel végzik edzéseiket. Az izmok fajtái, funkciói, elhelyezkedésük, a vázizom felépítése és működése vagy csak úgy általánosságban, hogy kinek milyen edzésmódra van szüksége? Mi nem csak a saját testünkkel vagyunk tisztában, így tudjuk, hogy mikor milyen elengedhetetlen vagy csak apró változtatásokra van szükség a fejlődéshez.

BALLA YVETTE

4x-es testépítő világbajnok, többszörös nemzetközi és hazai bajnok és kupagyőztes

Testépítés és fitness edző

Életmód és táplálkozás-tanácsadó

Sport- és hormonális táplálkozás, táplálékkiegészítés tanácsadó

Gyermekektől az idősekig, kezdőktől a versenyzőkig, mindenkinek segítek céljaik elérésében. 29 éve foglalkozom az emberi test fejlesztésével és mindig a legjobb tudásom szerint segítem azokat, akik hozzám fordulnak céljaik elérésének érdekében. Célom, hogy munkásságom eljusson az emberekhez és átadni, hogy egy megemelkedett energia szinttel mennyivel jobban lehet élni az életet…

Személyi edzést szeretnél? Vagy van még kérdésed?